Toegankelijkheid

Skip to main content

Op deze pagina:

Over ons

Informatie ontvangen over het archiveren van uw website?

  • NL opslag

  • ISO 28500
  • Betaalbaar
  • Open-source

Over ons

Webarchivaris.nl is een internetdienst van Alseenrodelap.nl (KvK 53581792). Wij bestaan sinds 2011 en zijn bepaald geen new-kid on the block. We bouwen websites, verzorgen CMS'en en bieden high-end webhosting diensten.

Vanuit (overheids)klanten ontstond er steeds meer vraag naar een archiveringsdienst c.q. website harvesting. Dit bieden we op deze website aan onder de naam van Webarchivaris. We zagen dat veel websites gearchiveerd worden door 1 grote marktpartij die niet transparant werkt en hoge prijzen rekent. Wij kunnen dat beter, transparanter en goedkoper!

Techniek

We maken gebruik van het reken- en opslagplatform in het Nederlandse DCG Datacenter bij TransIP waarmee we inmiddels erg vertrouwd zijn. Door dit extern in te kopen maar zelf te beheren vinden we een uitstekende mix van controle en flexibiliteit.

Onze servers zijn allemaal gebaseerd op Linux. Voor Webarchivaris maken we gebruik van diverse open-source tools die websites crawlen, omzetten naar .WARC archieven, MD5 checksums berekenen en deze vervolgens ook in een webinterface aanbieden om live terug te kijken. 

Onze opslagruimte draait op een ZFS systeem waarbij de data op een uitgevallen schijf hersteld kan worden vanaf andere schijven. Het Btrfs bestandssysteem stelt ons in staat om met compressie en deduplicatie het uiterste te halen uit de schijven en kosteneffectief te werken.

Onze motivatie

Website archivering lijkt iets saais. Maar technisch gezien is de werking zeer interessant. Want hoe zorg je nou dat er van een grote website een dagelijkse snapshot gemaakt wordt en dat je daarvoor toch geen heel datacenter nodig hebt? Daarvoor is specialistische kennis nodig die wij in huis hebben.

Daarnaast is website archivering een steeds belangrijker onderdeel in het digitale functioneren van onze democratische rechtsstaat. Stel: een burger leest een besluit, bekendmaking of andere informatie op de website van een overheidsorganisatie en neemt aan de hand daarvan actie of laat juist na om iets te doen. Dan moet die burger altijd kunnen terugvallen op de informatie die gepubliceerd was op dat moment in de tijd, ongeacht of de pagina later aangepast of verwijderd wordt. Dat is de gedachte achter website archivering en achter de richtlijn archiveren overheidswebsites. Het is in het voordeel van de democratie, de overheid en de burgers om dit op een goede manier uit te voeren en wij leveren daar graag een bijdrage aan.

Button op uw website?

Verwijs uw bezoekers naar uw website archieven met een button:

Website archiveren

Onze pagina's worden gearchiveerd. Bekijk website archivering.

html

<div class="webarchivarislogo_row">
<div class="webarchivarislogo_column1"><p><a href="https://www.webarchivaris.nl"><img src="/80-logo-klok.png" style="width: 25px;" width="25px" title="Website archiveren" alt="Website archiveren"></a></p></div>
<div class="webarchivarislogo_column2"><p>Onze pagina's worden gearchiveerd. Bekijk <a href="#">website archivering</a>.</p></div>
</div>
<style>
.webarchivarislogo_column1 {
float: left;
width: 36px;
padding-left: 5px;
}

.webarchivarislogo_column2 {
float: left;
width: 98px;
padding: 0px;
}

.webarchivarislogo_row:after {
content: "";
display: table;
clear: both;
}

.webarchivarislogo_row {
font-family: Verdana,Geneva,sans-serif;
font-size: 12px;
height: 64px;
width: 180px;
position: relative;
border: 1px solid #eee;
padding: 2px;
margin-top: -20px;
}

.webarchivarislogo_row a {
color: #919191;
}

.webarchivarislogo_column1 img {
display: block;
position: absolute;
top: 30%;
}

.webarchivarislogo_column2 p {
display: block;
position: absolute;
}
</style>

Informatie links

Contact

Uw website ook laten archiveren? Bijvoorbeeld om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, voor transparantie en verantwoording of behoud van cultureel erfgoed? Neem snel contact op. Wij beantwoorden graag uw vragen en voorzien u vrijblijvend van een prijsopgave.